ВодещиТуризъм

Членове на Туристическото дружество „Лудите мечки“ се готвят да изкачат връх Арарат

Членове на Туристическото дружество „Лудите мечки“ усилено се подготвят да изкачат връх Арарат, който е първенецът на Турция и Армения. Походът ще продължи от 27 юли до 4 август. В атаката на върха с височина 5137 метра, ще участват 20 души като повечето от тях са членове на дружеството. Това съобщи Желязко Великов, който е експерт в Дирекция „Инвестиционна и хуманитарна политика“ в сектор „Спорт, туризъм и младежка дейност“ в Община Дряново и е създател на Туристическо дружество „Лудите мечки“.

Вече близо три години той е главен инициатор за организирането на масови походи, в които се включват стотици любители на природата и туризма.

„Планираме на 20 юли да отпразнуваме 4-годишния рождения ден на групата. Празненството ще е на хижа „Ехо“, която е една от най-привлекателните в Стара планина. Преди три години групата прерасна в дружество“, споделя Желязко Великов.

Той допълва, че членовете им са 68, но последователите им надхвърлят 50 000 души.

„Предстоят ни и други походи. Тази седмица ще се проведе йога ретрийт в Пирин. Специално сме поканили инструктор по йога и ще си организираме малко по-различен уикенд в планината“, разкрива Великов.

Той уточнява, че в процес на организация са и редица масови походи, които организират съвместно с Община Дряново. Те ще са през септември и октомври. Единият е по Скалската екопътека, а другата проява ще е станалият традиция поход до царството на дивите циклами.

Наскоро е направена промяна в състава на Управителния съвет на Туристическото дружество „Лудите мечки“. Всички членове са нови, освен Желязко Великов, който е запазил председателския пост.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *