ВодещиНовини

Проведоха водни демонстрации и състезания с каяци езеро край Трявна

За първи път от години в Трявна отново се проведоха водни демонстрации, съчетани с любителски състезания на местното езеро в града. Инициативата е на Община Трявна и се реализира съвместно с представители на SOS Детско селище – Трявна и Клуб по туризъм и спорт „Мургаш“ към Министерство на вътрешните работи.

Градоначалникът на Трявна Денчо Минев заедно с директора на SOS Детско селище Иван Христофоров и представители на Клуб „Мургаш“ към МВР, официално откриха организираните водни състезания.

В спортните прояви се включиха 24 участници. Имаше 12 старта-слалом и скоростна отсечка с 2 типа лодки. Направени бяха две класирания за деца на 7-10 години и две класирания за състезатели на възраст 11-14 години. Раздадени бяха грамоти на изявилите се участници, а всички деца бяха зарадвани с подаръци. „Община Трявна закупи няколко детски спасителни жилетки и гребла, с намерение да осигури и каяци за провеждане на водни спортни прояви“, споделиха организаторите.

Първите стъпки към възвръщането на старите вечери с лодки и спокойната, непринудена, атмосфера, която е била изживявана някога тук, предизвикаха засилен интерес от страна на малки и големи, нови екстремни изживявания и припомняне на красивите спомени, споделяни край езерото в Трявна.

„Първо аплодисменти за организаторите. Благодарим за положените усилия, от нас имате подадена ръка. Искам да поздравя Цанко Кафеджиев, който не е тук, но проведохме една среща, която считам, че ще даде старт за развитие на езерото. С д-р Милев завършваме една идея да сложим пейки, искаме да се развие това езеро с мероприятия, водни колелета, ако успеем да реализираме и други събития, защото тези спомени, които ги има по „Нептуновите вечери“, мисля, че могат да се възвърнат у новото поколение и територията позволява“, сподели кметът  Денчо Минев.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *