ГорещиКултура

Лято в Хумора се завръща

Лятната ваканция е време за игри и забавления, но само при нас важни теми като екология, култура и изкуство се представят под формата на игра, с чувство за хумор и на разбираем за децата език. Основен фокус на тазгодишната целодневна детска програма е образът на котката в изкуството.

Заниманията ще проследят изобразяването на този пухкав домашен любимец и символ на Габрово (без опашка, естествено) от каменната ера, през античността, та чак до наши дни.

Участниците ще имат възможността да получат нови знания, но и да упражнят своите умения с изключително разнообразен арсенал от техники и похвати. Кратките лекции и практическите задачи по история на изкуството ще бъдат водени от Боряна Дянкова.

„Лято в Хумора“ ще се проведе в две последователни седмици през юли: от 15 до 20-ти и от 22 до 26-ти, като заниманията започват между 08:00 и 09:00 сутрин и завършват в 17:00 всеки ден.

Предназначени за деца между 7 и 11 години. Организаторите са подготвили за участниците невероятни преживявания в музея и Парка на хумора, изпълнени с любопитни творчески ателиета и игри, които целят придобиването на нови умения и познания.
Екипът на Музея има дългогодишен и богат опит в осъществяването на образователни програми за деца. В тази си дейност следваме специална мисия – чрез хумора вдъхновяваме и насърчаваме децата да изпитват радост, да мислят критично, да се изразяват свободно на живо и да изграждат общност.

Цената за участие на дете е 120 лв. за пет дни или 24 лв. на ден. Второ дете в семейството ползва 20 % отстъпка. Групата се състои от максимум 10 деца, а минималният брой за провеждане на програмата е 6 деца. Препоръчително е участието и в двете седмици на „Лято в Хумора“.

За да се гарантира мястото, таксата за участие се заплаща до два дни след записването на касата на музея. Осигуряваме филтрирана вода и плодове, а родителите подготвят храна за своите деца съобразно индивидуалните им вкусове.

Боряна Дянкова е родена в Габрово. Учи дърворезба в Тревненска школа, след което завършва „Плакат и графичен дизайн“ във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Над 15 години работи като графичен дизайнер в различни компании в България и по света.

През последните години насочва енергията си към децата и се фокусира върху работата с тях. От три години преподава в Национално училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ – Троян, където води дисциплините Рекламна графика, Компютърна графика и Предпечатна подготовка.
Същевременно не спира да развива себе си. Този месец завършва специалност „Сравнително изкуствознание“ в Нов български университет.

Записване по имейл на [email protected] или по телефон на 0894937728.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *