ВодещиОбщество

Художничката Василка Сотирова от Дряново е претърпяла злополука в планината, близките й апелират за подкрепа

Жители и институции в Дряново се присъединиха към призива на семейството на художничката Василка Сотирова за подкрепа, която е претърпяла злополука преди няколко дни. Сред тях е и Историческият музей.

„Приятели, преди няколко дни моята сестра Васи Сотирова претърпя инцидент на връх Ботев. В момента е в болница в Карлово и предстоят изследвания и терапии в следващите седмици. Не е в състояние нито да ходи по прекрасните ни планини, нито да ги рисува. Надяваме се, че ще се възстанови бързо и напълно и че скоро отново ще ни радва с усмивката и картните си. Това ще е труден процес, изискващ много воля и средства.

Ако имате желание да подкрепите художничката и изкуството й в този тежък момент, можете да посетите нейната изложба в Севлиево и да си купите нейна картина. Изложбата продължава до 2 юли в художествената галерия „Асен и Илия Пейкови“, ул. „Стефан Пешев“ 62.
Благодарим на всички за помощта и положителните мисли!“, гласи апела на близките на Василка Сотирова.

Василка Сотирова е страстен турист и обича планината, а в картините си е претворила красотата на българската природа. През ноември миналата година тя представи 20 от своите живописни платна в първата си самостоятелна изложба в Дряново.

Сюжетите са вдъхновени от нейните планински преходи.

Василка Сотирова е завършила художествено училище в Трявна, а след това и педагогическия колеж в Дупница. Надградила образованието си с магистратура „Педагогика на изобразителното изкуство“ в Шуменския университет.

„Цял живот рисувам и участвам в художествения живот“, посочва майсторката на четката.

Нейни творби са притежание на ценители на изкуството от множество държави. Художничката от Дряново има продадени картини в САЩ, където е пребивавала 5 години.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *