ВодещиКултура

Художник и любител на автомобилите „Шкода“ от Дряново се снима в реклама и филм

Енциклопедистът Стефан Иванов е популярен в редица държави на няколко континента с рисунките си на ретро коли

Стефан Иванов от Дряново, който е художник и любител на автомобилите от марката „Шкода“, участва в заснемането на реклама и филм.

„​​​​​Ден преди да замина за изложбата, която направих с мои творби в Чехия, бях поканен да участвам в реклама за сладоледи. Трябваше им точно такъв автомобил, какъвто аз използвам в ежедневието си. Колата е Шкода „Фаворит“, издание комфорт лайн 1994 година“, сподели Стефан Иванов.

Той допълва, че снимките били направени на езерото „Панчарево“ в София. Рекламата ще бъде излъчена в Полша.

„Беше много интересно. Запознах се с нови хора и създадох нови контакти“, разказва Стефан Иванов.

За него се знае, че рисува ретро коли от марката „Шкода“ и притежава енциклопедични познания за автомобилостроенето. Талантът му се отключил след тежка травма при катастрофа с мотоциклет. Днес той вече е доста популярен не само у нас, но и в чужбина.

Преди седмица и половина талантливият мъж от Дряново участвал отново с колата си, но този път в сцени за италиански филм. Лентата била заснета в жилищен комплекс „Захарна фабрика“ в София.

„Снимките бяха вечерни и приключихме работата на снимачната площадка към 01:30 през нощта. Надявам се да имам още участия с един от двата автомобила, които притежавам. Хората ги харесват, а и не се срещат често такива возила вече“, коментира Стефан Иванов.

 

Междувременно още два музея за класически автомобили от САЩ проявили интерес към творчеството му с възможност да подреди нови изложби.

„Единият музей е „Лейн“от Тенеси, а другия „Оулс“ от Мейн. От „Лейн“ ме информираха, че изложба може да има най-рано след година заради разширяване на сградата за експозиции, а от „Оулс“ имат голям интерес от историята на чешката автомобилна компания „Лаурин и Клемент“.

 

Освен това писах до президентството, с молба за аудиенция с държавния глава Румен Радев. Искам да споделя идеите си в сферата за автомобилната история. Ще се опитвам да се свържа с президента на всяка цена“, заявява Стефан Иванов.

Художникът от Дряново е в очакване на няколко нови публикации в чуждестранни медии.

„За мен и творчеството ми предстои да излезе статия от шест страници в испанско автомобилно списание, както и публикации в печатни издания в Индия, Германия и още една публикация в списание в Америка“, разкрива Стефан Иванов.

Преди две седмици вълнуващата история и творчеството му стигнали и до Южна Америка и Аржентина.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *