ВодещиКултура

Община Дряново се включи в празника на балканските градове „Балканът пее и разказва“

Общините Дряново, Трявна, Елена, Гурково, Котел и Твърдица се събраха на 15 юни за традиционния празник на балканските градове „Балканът пее и разказва“. Тази година организатор и домакин бе Община Гурково, която с гостоприемство посрещна своите партньори от двете страни на Балкана.


Празникът бе открит с церемония по издигане знамето на балканските градове, под звуците на песента „Хубава си моя горо“.

Музикалната програма започна тържествено с Националния химн, в изпълнение на хиристите от Старозагорската опера, както и с обръщения на кмета на община Гурково Кънчо Атанасов и областния управител на област Стара Загора Ива Радева.


Официални гости на събитието бяха и представители на местните власти от шестте общини. Община Дряново бе представена от занестник-кметът Диляна Джеджева и Татяна Денкова – старши експерт „Култура и образование“.


В културно – музикалната програма на празника, тази година се включиха Танцов състав „Ороигралец“ при НЧ “ Денчо Скавов-1900″. с. Ганчовец и Групата за изворен фолклор при НЧ „Христо Ботев – 1894“, с. Гостилица. Сред занаятчийските изложители бе и дрянвският дърворезбар Живко Петров.
По традиция, празникът завърши с тържествено предаване знамето на балканските градове на следващия домакин, който през 2025 г. ще бъде Община Елена.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *