ГорещиКултура

Община Дряново и Клуб на пенсионера „Колю Фичето“ канят на събор

Община Дряново и Клуб на пенсионера „Колю Фичето“ канят на XXII Национален събор на пенсионерите “От дума на дума, от песен на песен“. Традиционното надпяване ще се проведе на 29 юни, на площад „Ларго“ в Дряново.

„Музикалната част на събора няма конкурсен характер. Всички участници получават грамота за участие. Времетраене на изпълненията – до 10 минути на клуб или състав. При просрочване на времетраенето, организаторите си запазват правото да прекратят изпълнението“, обясняват организаторите.

Те допълват, че в кулинарната част на събора, участниците ще представят традиционни ястия, характерни за населеното място и регион, който представляват. „Целта на този формат е да бъдат съхранени и представени традициите на автентичната българска кухня. Изложението има конкурсен характер, с 3 състезателните категории: „Тестени продукти и печива“, „Основни ястия“, и „Сладки изделия“. Жури ще излъчи победителите с най-оригинално представени ястия в различните категории, а отличените ще получат грамоти и тематични награди“, казват от общинската управа.

Всички участници ще имат възможността да участват в томбола, като печелившите ще бъдат изтеглени на финала на празничната програма, след последното музикално изпълнение.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *