ВодещиОбщество

Мъж убива хищници и птици и ги закача на оградата си, за да пази имота от крадци

Къщата в дряновското село Радовци представлява зловеща гледка, а в района се носи нетърпима смрад от гниещите трупове на чакали, лисици и врани

Един от имотите в китното дряновско село Радовци наподобява филм на ужасите. Стопанинът убива хищници и птици и ги закача по оградата около къщата си. Труповете висят на ченгели, гният в жегата и в целия район се носи неописуема смрад. Гледката е потресаваща.

Снимки на животинските трупове се появи във Фейсбук, а авторът е написал: „Така се пазят къщите в село Радковци“.

Фотографиите са запечатали увиснали трупове на два чакала и две лисици. В близост на дървени колове се виждат и мъртви врани. Социалната мрежа ври от коментари на възмутени читатели.

„Явно по този нестандартен начин мъжът си пази имота от крадци и посегателства. При тази гледка и жестока миризма никой не би припарил до къщата, която е затрупана с вехтории“, предполагат негодуващи.

Те са категорични, че трябва да се извикат на проверка компетентни органи, които да санкционират собственика на имота.

Потърсен за коментар кметският наместник на Радовци Михаил Колев заяви, че имотът е в края на селото в близост до гората.

„Къщата се обитава около 60-годишен мъж от Габрово, който е ловец. Той убива вредни животни и ги закача по собствената си ограда, за да суши кожите им. Но това е частна собственост и затова не може да му се търси отговорност“, сподели Колев.

Управникът допълни, че в планинското селце живеят постоянно един немец и две самотни жени. А през почивните дни в Радовци се завръщат стопани на вили.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *