ВодещиНовини

В Дряново отбелязаха Деня на безопасността на движението по пътищата

​​​​​В Дряново на 29 юни отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата.

„През 2024 г. акцент в комуникационната стратегия на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ са инициативите за опазване живота и здравето на децата на пътя“, споделят организаторите на проявата.

Те поясняват, че кампанията е насочена и към техните родители, защото те дават личен пример и пътната безопасност е отговорност на цялото общество, като апелират за тяхното съдействие.

Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), заедно с институции и организации партньори отбелязва датата с различни инициативи по  БДП, които да достигнат до възможно най-голям брой деца, учители, възпитатели и родители, като в тази връзка са разпространени специално подготвени от ДАБДП материали:

Това са илюстрована книжка за оцветяване с образователно съдържание, подходяща както за най-малките в детските градини, така и за по-големите деца. Основната цел е да се превърне в помагало, служещо като урок по безопасност на движението. Книжката е достъпна безплатно за сваляне от интернет страницата на Агенцията: https://www.sars.gov.bg/obuchenie/

Заснето е образователно видео, което да насочи вниманието на родителите върху личния пример и как да учат децата да пресичат безопасно – достъпно на страницата на ДАБДП, в социалните мрежи и на https://www.youtube.com/watch?v=-MiywWMHXcY.

Предоставен е и информационен бюлетин на ДАБДП, посветен на децата, достъпен на https://www.sars.gov.bg/za-potrebitelya/buletin/.

Предлагат се и още много други полезни съвети, посместени на https://www.sars.gov.bg/polezna-informacia/

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *