ВодещиНовини

ФК „Боруна“- с. Царева ливада, отпадна от Трета Северозападна лига заради неявяване на футболна среща

Решението за строгата санкция е на БФС-Зонален съвет Велико Търново

ФК ”Боруна” с. Царева ливада отпада от Трета Северозападна Лига и отива на по-долно ниво в “А” окръжна група. Решението е на БФС-Зонален съвет Велико Търново.

Санкцията, наложена от Дисциплинарната комисия е заради неявяване на ФК ”Боруна” с. Царева ливада на футболна среща от 29 кръг на Трета лига „Северозападна” група между отборите на ОФК ”Локомотив” гр. Мездра и ФК”Боруна“, насрочена по програма на 25 май 2024 г./събота/ от 18:00 ч.

„СТК взе решение на основание чл. 24, ал.1 от Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2023/2024 г. , за неявяване на ФК ”Боруна” -Царева ливада на футболната среща от 29 кръг на Трета лига „Северозападна” група, присъжда 3:0 служебен резултат в полза на ОФК”Локомотив” гр. Мездра.

На основание чл.24, (7) от Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2023/2024 г., при неявяване, по каквато и да е причина на отбор, на футболна среща от последните два кръга на първенството на Трета лига „Северозападна” група,  наказва ФК ”Боруна“ с. Царева ливада с преместване на отбора в по-ниско ниво и то през едно ниво там, където е възможно“, пише в решението на БФС-Зонален съвет Велико Търново.

Освен това са наложени и персонални имуществени санкции от по 125 лева на представители на отбора.

Скандалът се разрази, когато на насрочения за 25 май двубой между „Локомотив“-Мездра и „Боруна“-Царева ливада, гостите от „Боруна“ не явиха за срещата. „Съдийската бригада и отбора на „Локомотив“ изчакаха половин час. След него главния рефер сигнализира, че мача няма да се проведе. След това треньора на домакините Николай Христозов проведе двустранна игра на „железничарите“. Така случаят стигна до Зоналния съвет на БФС – Велико Търново, който взе решение по случая“, разказват запознати с казуса.

Бившият етърец Стоян Ацаров през април се отказа да е треньор на “Боруна”-Царева ливада. Той остави отбора на седмо място в тогавашното първенство на Северозападната Трета лига.

„Президентът на клуба спря финансирането на отбора. Това не ме устройва и си тръгнах. Обявих решението си и причините за него пред футболистите. Съжалявам, че така се случи. Работих със съвестни момчета, с които изградихме перфектен колектив. Постигнахме и добри спортни резултати. Пожелавам на футболистите да се развиват и да са все така сплотени. Заради тях отказах предложението, които получих от Китай през януари тази година. Сега го приемам. Чакам одобрение за работна виза и ако го получа, ще подпиша договор за шест месеца с отбор от Трета дивизия. Сред първите българи съм, които започнаха работа в Китай. Останах 20 години в тази страна и сега смятам отново да се върна там“, заяви преди месец Стоян Ацаров пред „Sport-VT“.

От медията допълват, че 54-годишният Ацаров пое “Боруна”-Царева ливада през миналото лято. В състезателната си кариера габровецът е обличал екипите на родния Янтра, Берое (Стара Загора), Етър (Велико Търново), Спартак (Плевен), Ухан Оптикс Вели (Китай), за кратко на Левски (София). Най-големи успехи постига като футболист на Славия (София). С „белите“ печели шампионската титла и купата на България през сезон 1995-1996 г.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *