ВодещиКултура

Талантливи деца от Дряново спечелиха награди на международния конкурс „Звукът на времето“ и на фестивала Новите звезди на България“

Таланти от Дряново участваха в Единадесетото издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ във Велико Търново.

Събитието бе включено в културният календар на Министерството на културата и Културния календар на Община Велико Търново, като то е съфинансирано по Програма „Култура“ от Административна програма “Календар на културните събития” на Община Велико Търново. Организирано е от Сдружение “Елита” с Арт директор Петя Василева.

„Дряновските ученици от Детската школа по изкуствата при НЧ „Развитие-1869” се включиха в състезателната програма за инструменталисти. Децата и преподавателите показаха отлични резултати от своето представяне. Леон Александров спечели първа награда, в категорията класическа китара. На трето място, в неговата възрастова група се класира Денислав Генчев. Двамата са възпитаници на Радослав Талев“, съобщи Антоанета Ставрева- секретар на НЧ „Развитие-1969“.

При пианистите, Габриела Дамянова с преподавател Виктория Цуцова е трета, а Мила Асенова с преподавател Светлана Койчева – втора. Габриела Дамянова зае и второто място при клавирните изпълнители – на акордеон. Предстои възпитаниците на Яница Петрова да се включат в конкурсната програма на вокалните изпълнители.

„За четвърта поредна година в Ловеч се проведе фестивала „Новите звезди на България“. Над 250 изпълнители от цялата страна се изявиха и представиха над 170 изпълнения в осем вокални жанра. Даровити деца от Дряново, ръководени от Яница Петрова бяха сред най-добрите изпълнители от двата фестивални дни“, информира Антоанета Ставрева.

В две различни направления детската вокална група „Дряновски звънчета “ се класира на първо място. Дуетът Гергана Петрова и Денчо Стефанов заеха второто място, а Памела Донева се класира трета.

При индивидуалните изпълнители Гергана Петрова също зае трето място. Журито присъди дипломи за отлично представяне на всички останали участници в групата.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *