ВодещиЛица

Охранител от Дряново е фен на литературата, подпомага спортни клубове и превежда песни на Джони Кеш

Томислав Линков подготвя за издаване своя книга със стихове

Томислав Линков от Дряново, работи в сферата на охранителната дейност, но е отдаден на изкуството. Наред със силовата професия, младият мъж се занимава активно творчество. Споделя, че харесва литературата. Организира събития, на които събира съмишленици с общи интереси.

„Провеждаме литературни вечери. Четем стихове, творби на чужди автори, както и наши произведения“, казва Линков.

Самият той пише лирика и по-рядко проза. Вдъхновява се от човека до себе си, към когото изпитва топли чувства.

 

„Пиша за любов! Всичко в този живот е любов и човек трябва да е отдаден на това свято чувство. Да умее да говори за тази емоция, да зарежда с това възвишеното чувство и хората около себе си“, коментира Томислав Линков.

Автор е на стихове, които възнамерява да издаде в сборник. Книгата със заглавие „Любовта ми“ ще съдържа около 25 от най-добрите му творби. Надява се до края на юли да излезе от печат и да направи официалното и представяне.

Не крие, че освен с литература, се занимава и със спорт. Помага на спортните клубове по бокс и ръгби в Дряново. Любител е и на киното. Преди време дори се е снимал във филм. През 2010 година се явил на кастинг и бил част от актьорския екип на филма „Капитанската дъщеря“ по романа на Александър Пушкин.

„Голям почитател съм на легендарния музикант Джони Кеш и заради това издадох книга, посветена на него. След това запознах общността в Дряново и Велико Търново с творчеството на изпълнителя като организирах представяне на книгата, но под формата на музикално шоу. Поканих гост-музикант и говорихме много за живота и изпълнителската дейност на Джони Кеш“, разказва Томислав Линков.

Той и поетът Павлин Ботев направили преводи на 33 песни на Джони Кеш.

„Това се случи през 2022 година и съм изключително удовлетворен. На 22 май сме канени да представим този проект пред студенти във Великотърновския университет“, разкрива още Томислав Линков.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *