ВодещиОбщество

Отборът на СУ „Максим Райкович“-Дряново завоюва трето място на областното състезание по защита при бедствия и аварии

Отборът на СУ „Максим Райкович“ – Дряново завоюва трето място на областното състезание по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

Ученическото състезание се проведе на 14 май в Габрово. Дряновските ученици се представиха достойно и заеха трето място.

Състезанието премина през два етапа – теоретичен и практически. В първата част от състезанието децата решаваха тест и казуси за това какви са правилните действия при пожари и наводнения.

Във втората част учениците се показаха своите знания в 4 учебни центъра: център „Защита при бедствия“, център „Защита при промишлени аварии“ като състезателите демонстрираха правилни действия при работа с индивидуални средства за защита, защита на хранителни продукти при радиоактивно замърсяване и херметизиране на врата и прозорец. Участниците от учебен център „Пожарна безопасност“ трябваше да разпознаят различните видове пожарогасители и да „ликвидират“ пожар. А представителите на учебен център „Първа долекарска помощ“ оказваха първа помощ на пострадал.

Веселина АНГЕЛОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *