ВодещиОбщество

Община Дряново представя местното производство и туризъм на Събора на овцевъдите

Земеделският производител „Инекс агро“ показва собственото си производство от сушени плодове и натурален ябълков сок

Община Дряново има свой щанд на Национален събор на овцевъдите в България, на който представя местно производство и възможностите за туризъм.

Събитието се провежда за 12-ти път и се посещава от десетки хиляди хора от цялата страна.

Община Дряново се възползва от възможността да презентира историческите и природни забележителности в района, маршрутите и местата за настаняване пред такава голяма аудитория и от 24 до 26 май има обособен щанд за целта.

Посетителите получават печатни материали, гледат клипове, а за първи път имат и шанса да се пренесат в Дряново, благодарение на очилата за виртуална реалност. В продължение на две минути те разглеждат най-впечатляващите места в Дряновско. Това ще бъде една от новите услуги в обновения Туристически информационен център, който предстои да отвори врати.

На щанда е и земеделският производител „Инекс агро“, който показва своите сушени плодове – сини сливи, круши, ябълки, чушки и ошав. Производителят отглежда почти 400 декара с плодни дръвчета в района на с. Славейково и има отлична база за сушене на плодове, както и за производство на натурален ябълков сок.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *