ВодещиОбщество

Назначиха нов кметски наместник на селата Скалско, Янтра и Караиванца

Николай Стефанов: „Проблемите са много-безводие, начупени клони, изгорели улични лампи, но ще ги решавам“

Николай Стефанов е новият кметски наместник на дряновските села Скалско, Янтра и Караиванца.

В продължение на години се е занимавал с търговска дейност в областта на общественото хранене.

На поста е назначен само преди броени дни.

„Проблемите в трите селища са много. Има много начупени клони на дървета, мръсно е, на места в селата лампите от уличното осветление не работят“, изброява Стефанов, който е амбициран да въведе ред в трите малки населени места, които са на по 8-10 километра от Дряново.

Заради това от сутрин до вечер новият управник обикаля по улици и землища и прави огледи.

„Въпреки, че от 12 години живея в Скалско, тепърва ще се запознавам с неуредиците на селищата, за които отговарям“, казва Николай Стефанов.

Споделя, че в село Янтра, което е на 5 километра от Скалско, е застрашено от безводие.

„Има няколко водоизточника, но те са затлачени, обрасли са с бурени и трябва да се окосят и почистят. След това задължително трябва да се направи дезинфекция на водата, която да се използва за питейни нужди“, посочва кметският наместник.

Казва, че селото все още не е на воден режим, но след месец-два, когато времето се затопли и нивото на водоизточниците падне, тогава и чешмите в къщите ще пресъхнат.

„Дано новият кметски наместник да успее да се справи с проблема, защото многократно сме се оплаквали на неговия предшественик, който махваше безхаберно с ръка и ни казваше: „Като нямате вода, вървете да се къпете в реката“, споделят препатили местни жители.

„Освен това в кметството в Янтра няма тоалетна, нито вода. Човек няма къде ръцете си да измие“, гневи се Николай Стефанов.

Още на втория ден откакто е на длъжност, 63-годишният управник се сблъскал с тревогите на семейство чужденци с три деца, които се заселили неотдавна в Скалско, а пред дома им от пет улични електрически стълба нито една лампа не свети и е тъмно като в рог. Мъжът, който е инвалид се спънал, паднал и се наранил сериозно.

Новоназначеният кметски наместник не крие, че му е изключително трудно. В момента заради предстоящите избори трябва да прави и регистрации на хора, които са се завърнали да живеят в района.

Читалището „Светлина-1922“ в Скалско обаче развива активна дейност, благодарение на председателя Минка Георгиева.

„Проблеми има, но те трябва да се преодоляват. Записвам си ги в тефтерче, с което смятам да се явя пред кмета на община Дряново Трифон Панчев и пред председателя на Общинския съвет Тодор Георгиев, за да ги информирам на какъв хал са населените места, които съм натоварен да управлявам и заедно да търсим решения“,  коментира Николай Стефанов.

Веселина АНГЕЛОВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *