ВодещиНовини

Извършиха 1451 проверки в горите на Северноцентрално държавно предприятие-Габрово през април

1 451 проверки са извършили горските служители в горите от обхвата на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово през месец април, сочат справките на предприятието за дейностите по опазване на горските територии.

Предприятието стопанисва държавните горски територии в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград.

В периода 1-30 април са проверени 675 автомобила, 17 ловци и 243 други физически лица, извършвали дейности в горите.

Направени са и 516 инспекции на обекти за добив на дървесина. В резултат на контролната дейност, служителите на предприятието са съставили 12 акта за установяване на административно нарушение (АУАН) във връзка с неспазване на разпоредбите на Закона за горите. Осем са издадените констативни протоколи за нарушения – 2 с неизвестен извършител и 6 с известен извършител, но без АУАН.

Дървесината, станала обект на посегателство през месец април е в размер на 18,3 куб. м. Сред задържаните вещи, предмети и средства на нарушения за посочения период фигурират 1 каруца, 1 кон, 1 моторен трион, както и незаконно добити дърва за огрев.

Дейностите по опазване на държавните горски територии в обхвата на „Северноцентрално държавно предприятие“ ДП – Габрово ще продължат да се извършват със засилен интензитет, с цел превенция и недопускане на нарушения.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *