ВодещиОбщество

Дряново бе домакин на годишната среща на НО „Малки български хора“

Дряново домакин на годишната националната среща на Националната организация „Малки български хора“.
Тя се проведе в периода 24-26 май в комплекс „Поп Харитон“ край Дряновския манастир, като на нея присъстваха членове на организацията от цяла България. Това съобщиха от общинската администрация в Дряново.

По време на престоя си в региона, президентът на националната организация инж. Светльо Чернев и съпругата му проведоха среща с кмета на община Дряново Трифон Панчев, с желание да се запознаят с него и да поставят началото на бъдещи приятелски отношения.

​“На 24 май, след като групата се настани, потеглихме към пещера „Бачо Киро“. Пътят дотам беше изпълнен с препятствия, особено за трудноподвижните ни членове, но положителните емоции и фактът, че се подкрепяме един друг, бяха достатъчни, за да не обръщаме внимание на трудностите. Както всеки път, показахме и на обществото, че когато сме заедно, сме силни.

На следващия ден сутринта посетихме отново заедно Дряновския манастир и отправихме молитва за здраве на всички присъстващи. След което се проведе Общото ни събрание. По време на събранието президентът инж. Светльо Чернев направи отчет за дейностите на организацията и на „Център по въпросите на малките хора в България“ и разказа за актуалните и предстоящите проекти.

Последва отчетът на „международния ни отдел“ – представен от Григор Станчев и Максимилиана Станчева. Те също представиха своя отчет за свършената работа през изминалата година, както и за актуалните дейности, които водят в международен план. Проведена бе дискусия по всички теми и бяха обсъдени предложения от членовете за нови събития в бъдеще“, разказаха от НО „Малки български хора“ .

Веселина АНГЕЛОВА

снимка-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *