ВодещиКултура

154 души се включиха в „маратон на четенето“, организиран от НЧ „Развитие-1869”

Най-малък участник бе 4-годишният Лъчезар Лилов, а най-възрастен – 84-годишната Веска Стоянова

По традиция, през април в библиотеката при Народно читалище „Развитие-1869” – Дряново се провежда „Маратон на четенето”.
„Целта на събитието е да се насърчи любовта към книгата и четенето.

Участието в Маратона е нерегламентирано и съвсем доброволно, като всеки желаещ прочита текст от свои любими произведения, от най-пристрастяващи автори и по интересни теми“, споделя секретарят на читалището Антоанета Ставрева.

Тя допълва, че тази година е поставен рекорд в сравнение с последните години. Общо 154 души са се включили в интересното събитие.
„За по-разсеяните библиотекарят Тотка Петрова беше предвидила книги от новия фонд на библиотеката по спечелените проекти към Министерство на културата. Предпочетени бяха Радой Ралин, Георги Господинов, Людмила Филипова, Ина Ясипова и Цанко Церковски. От чуждите автори – Джон Гришъм, Бърнард Корнуел, Елиф Шафак, Орхан Памук“, информира Антоанета Ставрева.
Най-малък участник в масовото четене бил 4-годишният Лъчезар Лилов, а най-възрастен – 84-годишната Веска Стоянова.


„Любопитен факт от деня беше това, че десет души се регистрираха като читатели и си взеха книгите за четене в къщи. След като приключи интригуващото събитие, се оформи мнението, че библиотеката на НЧ „Развитие-1869” е истински посланик на книгата в нашата община. Седмицата на литературата и изкуствата продължи с представяне новите книги на Павлин Ботев „17 мига от зрелостта“ и на Цонка Христова „Прашинки““, посочи Антоанета Ставрева.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-НЧ „Развитие-1869”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *