ВодещиЗдраве

Областната болница в Габрово набира стипендианти и персонал

Областната болница в Габрово набира стипендианти и персонал. През миналия месец лечебното заведение представи програмата си за подкрепа на студенти и кандидат- студенти, както и възможностите за развитие, които предоставя.

„МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД прави връзката между традициите и иновациите. Лечебното заведение наследява първата болница в Габрово от 1878 г. Днес е съвременно лечебно заведение с 303 легла, 31 структури и 24 отделения. MБАЛ “Д-р Тота Венкова” е акредитирана с оценка “Отличен” като база за практическо обучение“, споделят от ръководството на лечебницата.

Здравното заведение провежда и надгражда дългогодишна политика за подпомагане на студенти в специалностите “Медицина” и “Здравни грижи”, като през 2024г. е въведена междуинституционална програма, с която предлага изплащането на семестриални такси и /или стипендии за студентите от изброените направления срещу сключване на трудов договор.

„Съдействаме на служителите на болницата за предоставяне на ведомствени жилища или намиране на квартири. Покриваме транспортните разходи на служителите, които живеят извън Община Габрово. Поддържаме партньорски отношения с O.L.V. Clinic в Аалст, Белгия, където лекари и медицински сестри от МБАЛ “Д-р Тота Венкова” имат възможност да се учат от светила в медицината“, изтъкват още от здравното заведение.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *