ВодещиКултура

Читалище „Развитие-1869“ кани на премиера на две книги

Ръководството на Народно читалище „Развитие-1869“ кани любителите на изящното слово на премиерата на две нови книги. Представянето на творбите ще е на 18 април от 18 часа в Ритуалната зала на Община Дряново.

Присъстващите ще имат възможност да се срещнат с авторите на „17 мига от зрелостта“- Павлин Ботев и на „Прашинки“- Цонка Христова.

„В книгата „17 мига от зрелостта“, чието заглавие е каламбурна задявка със заглавието на култовия филм за разузнавача Щирлиц „Седемнайсет мига от пролетта“, са събрани 16 поеми на Павлин Ботев, както и акростиховия седемнайсетостенник “Азбучни огледалности“. Творбата съдържа 17 плода на зрялата муза на поета.Тематиката е широкоспектърна като преобладава гражданско-социалната нотка“, споделят организаторите на културното събитие.

Те допълват, че книгата “Прашинки“ съдържа 120 хайку, написани в последните три години.

„Корицата и илюстрациите са подарени от художника Иван Гайдаров. Форматът на книгата е този на дневниче в поетичен вид, а заглавието препраща към лекотата и мимолетността на уловения миг. Това са няколко мимолетни проблясвания на мъдростта на поетесата, които няма да оставят читателите безучастни“, казват читалищните дейци.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-НЧ „Развитие-1869“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *