ВодещиКултура

Таланти от дряновската школа по изкуствата с награди от конкурса „Фолклорни приумици“

Дряновската школа по изкуствата към Народно читалище „Развитие-1869“ участва в ХVIII издание на детско-юношеския конкурс „Фолклорни приумици“ в Червен бряг.

„Конкурсът се провежда ежегодно в направленията класическа музика и музикален фолклор за певци и инструменталисти. Негови организатори са общината и Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров-1908“. Той се утвърди като значимо културно събитие и е част от Националния културен календар.Неговата цел е да популяризира и съхрани българското песенно и инструментално изкуство“, споделят от ръководството на дряновската културна институция.

Тази година в надпреварата са се включили възпитаници на музикални школи, училища и читалища от Монтана, Левски, Пазарджик, Тетевен, Пордим, Черни Вит, Селановци, Галиче, Плевен, Дряново, Кнежа.

„Даровитите деца бяха оценявани от професионално жури от НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен. Отлично се представиха възпитаниците на Виктория Цуцова. Сред оспорвана надпревара на акордеонистите, Габриела Дамянова завоюва първо място. Талантливата Габриела стана втора в раздел пиано. Малката пианистка Мила Асенова спечели първото място. Неин преподавател е Светлана Койчева“, разказват от НЧ „Развитие-1869“.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *