ВодещиОбщество

Реалистичният срок за старт на основен ремонт на пътя Трявна-Царева ливада-Дряново е 2026 година

За основна реконструкция на трасето са необходими над 13 млн.лева

Реалистичният срок за започване на основен ремонт на републиканския път Трявна – Царева ливада – Дряново е 2026 година. Това обяви кметът на Община Трявна Денчо Минев, след като отново постави на дневен ред един от най-важните и належащи за разрешаване въпроси пред Агенция „Пътна инфраструктура“. По негова инициатива бе проведена и среща с директора на Областно пътно управление – Габрово.
Трасето е с улягания, дупки и пукнатини. За основната реконструкция са необходими над 13 млн.лева.

„Получени са уверения от Агенция „Пътна инфраструктура“, че през тази година е планирано възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект, а до края на годината – асфалтиране на отсечка в село Царева ливада. Докато започне основният ремонт, ще се извършва текущо поддържане на 11-километровия участък с осъществяване на регулярни дейности за неговото нормално експлоатационно състояние.


През април ще се направи почистване на отводнителни канавки, регули, водостоци, изсичане на излишна дървесна и храстова растителност за осигуряване на необходимата видимост при движение. Ще бъдат извършени по-мащабни текущи ремонти по асфалтовата настилка“, информираха от Община Трявна.

От администрацията допълват, че от името на местната общественост и туристите, които ежегодно посреща Трявна през тази входно-изходна артерия, кметът Денчо Минев ще следи стриктно поетите от държавата ангажименти и ще настоява за извършване на така дългоочаквания основен ремонт.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *