ВодещиКултура

Представиха три книги на дряновския поет и преводач Павлин Ботев във Велико Търново

В рамките на културната проява „Литературен салон“ в читалище „Надежда“ на 24 април бяха представени три книги на поета и преводача Павлин Ботев от Дряново. Почитателите на литературата имаха възможност да научат за творбите „Седемнайсет мига от зрелостта“, „Дряновски етюди“ и „Човекът в черно“/поетически преводи на песни на Джони Кеш/ – съвместен проект на Павлин Ботев с Томислав Линков.

Творчеството на Павлин Ботев бе анализирано от известния писател и литературен критик Владимир Шумелов и от проф. д-р Маргрета Григорова – преподавател по славянски литератури във Великотърновския университет.

Те подчертаха върху някои от характерните за музата на Павлин Ботев особености, свързани с бунтарския дух, експресивно-предизвикателния изказ и нетрадиционни послания. Маргрета Григорова прочете и някои свои любими откъси от книгите, а събралото се множество имаше възможността да се наслади и на гръмовните рецитации на самия автор.

„Вечерта завърши със спонтанни литературни раздумки и с една зародила се идея – книгата „Човекът в черно“ да се представи пред университетска аудитория в третата десетдневка на май“, сподели авторът Павлин Ботев.

Веселина АНГЕЛОВА

снимка-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *