ВодещиНовини

Полиция, НАП и АПИ дебнаха за нарушители в Габрово, Дряново и Трявна

Екипи на РУ Дряново са проверили 46 МПС и 50 лица, установени са 6 нарушения

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“ се проведе в Габрово, Дряново и Трявна. В операцията бяха участваха и служители на Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите.

Екипите осъществяваха контрол за употреба на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, неосигуряване на предимство на ППС; използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в превозните средства; използване на защитни каски; спазване на забраните за ползван на мобилни телефони при управление на МПС, без устройство „Свободни ръце“; техническо състояние на МПС; претоварване, неукрепени товари, нередовни документи на водачите, нередовни документи на превозното средство и превозваните товари, контрол на превоза на стоки и товари, контрол за нарушения на габаритите, претоварване на ППС и нарушения, касаещи пътните такси, контрол на товарни автомобили над 3,5 т. за превоз на стоки и товари във висок фискален риск;

В Габрово са извършени проверки на общо 59 МПС и 68 лица.

Установени са 7 нарушения. Служители на Агенция „Пътна инфраструктура“ са проверили 34 МПС; от Агенция „Митници“ – 10 МПС; от Национална агенция за приходите  – 5 МПС и лица.

Екипи на РУ Дряново са проверили 46 МПС и 50 лица. Установени са 6 нарушения.

В Трявна са извършени проверки на 32 МПС и 37 лица. Констатирани са 4 нарушения.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *