ВодещиТуризъм

Ентусиасти от Туристическо дружество „Лудите мечки“ възстановят екопътеката Дискодуратере

Ръководството на организацията, която е със седалище село Зая, проведе Общо събрание в местното читалище

Екопътеката Дискодуратере край Дряново е с нова туристическа маркировка. Трасето вече води до прекрасните римски колони, наситени с хилядолетна история. Това съобщават от Туристическо дружество „Лудите мечки“, които са инициатори на кампанията.

„Постепенно с още няколко почистващи бригади ще достигнем до съвършенството на една от най-запазените римски крепости по нашите земи. Туристе, ела по Дряновския кРАЙ и зърни каква прелест има тук, какви тучни зелени поля, какви високи и масивни скали, каква свежа зелена гора…“, приканват от ръководството на Туристическото дружество.

Ден след това в Народно читалище „Наука-1922“ в дряновското село Зая се проведе Общото събрание на Туристическо дружество „Лудите мечки“.

Събитието се състоя в Зая, където е регистрирано сдружението.

„Млади хора от цялата страна са обединени от идеята да насърчават пешеходния туризъм и планинарството в България. Те организират десетки събития всяка година – преходи, изкачване на върхове, поддръжка и обособяване на маршрути, благотворителни кампании и др. Над 4 часа продължи заседанието – детайлни отчети, планове, редица предложения и оживени обсъждания – белег за едва наистина дейна и добре работеща организация“, споделят от културната институция в Зая.

 

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *