ВодещиКултура

Деветото издание на фестивала на монодрамата се провежда в Габрово

Събитието се организира всяка четна година

Деветото издание на международния фестивал на монодрамата се провежда в Габрово. Дванадесет заглавия за възрастни и едно представление за деца са включени в афиша на театралното събитие, което се организира всяка четна година.

Фестивалът на монодрамата е традиционно за града събитие, но за първа година организаторите от драматичния театър правят опит да привлекат публика от съседните на Габрово градове, като гостуват там с представления от програмата.

Театралният форум „Соло акт“ ще бъде открит тази вечер с моноспектакъла на Красимир Ранков „Старецът и морето“ от Ърнест Хемингуей и последния моноспектакъл на Мариус Куркински „Нашенец“ по Чудомир.

Фестивалната програма, която включва 13 заглавия, е разгърната в 6 дни. Представленията ще се играят на няколко сцени. Селекцията е на Емилия Илиева, драматург на габровския драматичен театър.

Гостуващите продукции от Румъния и Хърватия публиката ще гледа със субтитри на български език.

5-членно жури, председателствано от театроведа Аглика Стефанова- Олтеан, ще връчи награди в пет категории. Алтернативно жури ще има за задача да бъде гласа на публиката.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *