ВодещиОбщество

Гражданско движение „За Родно Дряново“ инициира кампания за почистване на стадиона в Гостилица

Гражданско движение „За Родно Дряново“ инициира почистване на стадиона в село Гостилица навръх 1 май.

От ръководството на движението са изпратили официална покана до кмета на община Дряново Трифон Панчев.

„Във връзка с развитието на спорта и увеличаването на спортните клубове и на детско-юношеските школи на територията на община Дряново, ви каним да се присъедините към нашата инициатива, която ще се проведе на 1-ви май от 09:00 часа на стадиона в село Гостилица. Приканвам всички колеги от общинска администрация, ОП „Чисто Дряново” , Общински съвет-Дряново и спортните клубове да се присъединят към акцията“, се казва в писмото, подписано от Тодор Георгиев, председател на местния парламент и на Гражданско движение „За Родно Дряново“.

В писмото той изказва благодарност към кмета Трифон Панчев, към главния архитект Драгомир Йосифов, към Мариета Енчева и целия екип на общинска администрация за това, че през последните 5 години активно са участвали в юридическия процес и неуморната работа на екипа и за това, че спортната база в Гостилица вече отговаря на всички изисквания на Закона и Наредбата и приложимите нормативни актове на спортните обекти и съоръжения на Министерството на младежта и спорта и БФС, където вече е регистриран спортният обект с обособените към него съблекални, терен, писта, общи части, паркинг и инфраструктура.

„Благодаря и на всички колеги от Общински съвет-Дряново в мандат 2019-2023 година, които със съдействието на юристите на общината адв.Галин Ненов и адв.Евгени Попов, бяха извършени няколко процедури и взети решения от ОБС-Дряново, с което са обосновани и регламентирани площите на стадиона в Гостилица.

Поради недостиг на средства в бюджета на Община Дряново за 2024 година, се налага да потърсим други форми и алтернатива за нашата кауза.

Целта е да се създадат по-добри условия за провеждането на тренировъчния процес на спортните школи от Дряново и региона и да се разшири мащабът, за привличането на гостуващи отбори, за привличането на чуждестранни отбори, на лагери, както и за и подготовка от  I-ва и II-ра лига на България. Това ще донесе ползи на село Гостилица и община Дряново“, заявява Тодор Георгиев.

По думите му с провеждането на детски турнири и още спортни, културни и други мероприятия в Гостилица, ще се привлекат инвеститори, спортни клубове и увеличаване на туристическия поток в региона.

„Следващата крачка е да се изработи проект за ремонт на съблекалните, за направата на ограда, терен и поливна система, за да се използва естественият зелен терен на стадиона в Гостилица“, подчертава Георгиев.

Той информира, че след заседанието на постоянните комисии в Общински съвет-Дряново на 25 април инициативата е била съгласувана с кмета Трифон Панчев и местните парламентаристи.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *