ВодещиКултура

Актьорът Христо Мутафчиев изигра в Дряново моноспектакъла „Боже мой“ навръх 55-я си рожден ден

До края на април любителите на театъра ще имат удоволствието да гледат още две постановки

Именитият актьор Христо Мутафчиев изигра в Дряново моноспектакъла „Боже мой“ навръх 55-ия си рожден ден.
Постановката е от Теа Денолюбова и режисьор Стоян Радев. Продукцията на Народен театър „Иван Вазов“ е част от програмата на Международния фестивал на монодрамата ‘Соло акт“, който се организира от Драматичен театър – Габрово от 2 до 7 април.

„Самотен мъж на маса в бара се обръща към останалите посетители. Оказва се, че барът е на Юда, а мъжът е Христос. Или поне така твърди. Защо? Какво иска да постигне, ако е Той наистина?

Пиесата „Боже мой“ е повик за човечност и любов във времена, в които с Божието слово се злоупотребява и вместо да е извор на живот, с него се оправдава унищожението.

„Екипът на театралното представление поднесе на зрителите един топъл, откровен разговор по най-дълбоката тема, която търси отговори в сърцето и ума на всеки човек. Разговор с усмивка и сълза, с ирония и състрадание“, споделиха развълнувани жители на Дряново.

Те с нетърпение очакват още две театрални събития до края на този месец.

На 11 април дряновци ще посрещнат талантливия млад екип на представлението „Земя на копнежи“. Постановката е по идея на Димитра Канева, а режисьор е Лъчезара Василева. Участват актьорите Никол Василева, Александър Георгиев, Ния Балчева, Димитра Канева

Постановката изследва връзката на човека с дома му, усещането за принадлежност и общност, емоциите пред лицето на загубата.
Трима младежи се сблъскват с разрухата и самоутвърждаването им като личности, минават през борбата за запазване на земята им и всичко, което тя символизира. Как да не се предадат на отчаянието?

На 22 април на дряновска сцена ще се играе комедията „Животът, макар и кратък“ на Държавен драматичен театър – Търговище. Творбата на Станислав Стратиев е абсурдистка комедия, която проследява решението на архитект Стилиянов, кариерист на средна възраст, да отстоява за първи път принципите си и серията от сблъсъци с нелепи персонажи , които среща по пътя си към целта.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *