ВодещиЛица

​​​​​7-годишната Даная Александрова от Дряново печели награди на престижни музикални конкурси у нас и в чужбина

Даровитото момиче вече има две авторски песни, посещава уроци по пиано и учи модерни танци

7-годишната Даная Александрова от Дряново е изключителен музикален талант, изявява се на престижни конкурси и печели награди.

Преди две години даровитото момиче започнало уроци по пеене при известния вокален педагог Аделина Колева. Благодарение на музикалните си заложби и високо ниво на обучение, последвали множество успехи на родни и чуждестранни сцени. До момента даровитото дете е спечелило над 20 златни медала от участия в престижни конкурси.

„Най-голямото постижение на Даная до момента е на конкурс в Италия, където се състезава с млади певци от 34 държави. Това завоевание си беше истински подвиг на Даная, която беше най-малкия участник в надпреварата“, категоричен е бащата Нико Александров.

Последната изява на детето била в конкурса „Музиката е мечта“ от 23 до 26 февруари в София с организатор Невена Пейкова. Момичето от Дряново се класирало с най-висок бал от точки и спечелило всички допълнителни награди, присъдени от Община София, от Народното читалище в столицата, на детското жури, както и признанието на спонсорите на събитието. Председател на журито била известната изпълнителка Нели Рангелова, която високо оценила изявата на Даная.

В момента 7-годишната изпълнителка се подготвя за пореден голям конкурс „Абанико“ на 5-7 април в НДК в София. Ще се състезава с по-големи от нея деца. „Този конкурс ще е трамплин за участие в Париж. На него ще бъде излъчен участник, който ще представя България във Франция и вярваме, че Даная ще се пребори в тази надпревара“, казват родителите на Даная.

Момичето вече има втора авторска песен. Първата и авторска песен е била посветена на бездомните животни. За втората родителите и обясняват, че не може да бъде дадена информация, защото тепърва с нея дъщеря им ще се представя в голям форум и регламентът не позволява разгласяването.

Наскоро Даная започнала да посещава уроци по пиано. Освен това музикалното дете ходи и на модерни танци.

Според гордото семейство, Даная е наследила таланта от баба си по бащина линия, която е била много добра певица.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *