ВодещиНовини

120 участнички в Националния поход на жените се насладиха на красотите на дряновския край

Около 120 участнички събра 64-я Национален поход на жените, който тази година се проведе на територията на община Дряново. Събитието се организира всяка година от Българската федерация по туризъм, в партньорство с българските общини.

В похода взеха участие дами на различна възраст от всички краища на страната, но обединени около каузата на похода да откриват нови места и да популяризират природните дадености на България. Най-младият участник в тазгодишния поход бе едва на 7 месеца, а на 88 години бе най-възрастната дама в преходите.

В рамките на 4-дневния поход, участничките преминаха по туристическите маршрути Дряновски манастир – с. Боженци, Дряново – връх Чуката, Скалската екопътека, маршрут с. Пейна – Дряновски манастир. Те са част от похода „По стъпките на Бачо Киро и Поп Харитон“. Дамите участваха в тържественото честване на Националния празник на Република България, посетиха пещера „Бачо Киро“, експозициите на Историческия музей, църквите и обектите на Колю Фичето в Дряново.

Община Дряново благодари за активното участие на всички партньори от СТД „Бачо Киро“, Сдружение „Лудите мечки“, Исторически музей-Дряново, хотел „Кентавър“, НЧ „Развитие-1869“, които се включиха в провеждането на преходите и организиране на цялостната програмата на похода.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *