ВодещиОбщество

Арттерапевтът Корнелия Павлова-Прем Гулабо ръководи студио за звукотерапия

Тя е единственият специалист у нас и на Балканския полуостров, който практикува изцеление от разстояние чрез гонгове

Открито е студио за звукотерапия, което функционира отскоро в Дряново.  То се намира в сградата на киното в центъра на града като помещението за оздравителни занимания, е предоставено от ръководството на Народното читалище „Развитие-1869“. Процедурите са под ръководството на доказания арттерапевт Корнелия Павлова-Прем Гулабо.

„Провеждаме т.нар. терапевтични кръгове. Те са насочени предимно към жените чрез изпълнението на ритуали с цел отработване на различни казуси. Тази практика обаче е подходяща и за смесени групи от мъже и жени“, обяснява Корнелия Павлова .

Тя допълва, че с тези техники се отработват не само психологически травми, но се постигат и конкретни цели и желания-искам нова къща, модерна кола, да си сменя работата, искам да подобря отношенията с партньора си и т.н.

„Чрез тази практика човек може да си повиши вибрациите и настроението. Помага да се разблокират задържани емоции като тъга, мъка, болка, разочарование“, посочва специалистката.
По думите на Корнелия Павлова-Прем Гулабо  по време на заниманията се използват разнообразни ритуали, танци, пеене, както и звукотерапия чрез гонгове, които са настроени на различни честоти.

Корнелия Павлова-Прем Гулабо притежава най-голямата колекция от гонгове не само в България, но и на Балканите.

Сбирката и наброява 19 инструмента, които преди хилядолетия са създадени, за да имитират природни звуци. Сред ценните инструменти, на които свири Корнелия Павлова са серия „Планетарни гонгове“, които са настроени на орбиталната честота на всяка една планета от слънчевата система. Друга серия от гонгове, които са изцяло ръчна изработка са на елементите земя, въздух, вода, огън. Най-новото попълнение на колекцията и са три гонга, които са италиански и също са 100 % ръчна работа.

„Тези древни инструменти са много мощни и лекуват физически, емоционални и ментални аномалии. Повлияват дори и на много сериозни заболявания като например онкологични страдания, инфаркти, инсулти и др.“ , категорична е Павлова.

Тя подчертава, че звукотерапията е изключително ефикасна, защото чрез вибрациите достига до нива, които е невъзможно да бъдат достигнати в съзнателно състояние без да се изпада в транс, сън, медитация.

Напоследък доста хора проявяват интерес към заниманията.

„Най-често търсят помощ срещу мъчително безсъние, стрес, хронична умора, влошени личностни взаимоотношения, здравословни проблеми. Практиката показва, че повече жени се подлагат на тези терапии. От методите се интересуват и мъже, както и цели семейства. Човек обаче трябва да е осъзнат и да разбира, че ако промени себе си, ще се промени и светът около него“, информира Корнелия Павлова.

Тя не крие, че все повече се налага да работи с хора от разстояние.

„Това са пациенти с тежки заболявания, които нямат подобрение с методите на конвенционалната медицина и търсят алтернативни прийоми на лечение. В някои случаи позитивен резултат е дори стопиране развитието на заболяването. Оказва се, че и множествената склероза се повлиява много добре от терапията с гонгове“, казва Корнелия Павлова.

Тя обяснява, че терапията от разстояние представлява предаване на енергия чрез времето и пространството. Единственото условие е човекът да е заявил желанието си, да е обсъдено намерението с терапевта и да се работи регулярно.

Това е изключително иновативен метод като Корнелия е единственият обучен терапевт у нас и дори на Балканския полуостров, който го практикува.

Това, на което Павлова възнамерява да наблегне в терапията с женските кръгове, е работата с жени в менопауза.

„В този период от живота на жената се случват сериозни промени във физиката и психиката, дори понякога се стига до драматични проблеми. Тази терапия ще е единствена по рода си у нас, защото на тази проблематика не се обръща достатъчно внимание“, изтъква Корнелия Павлова.

Така реално се оказва, че в малко Дряново се случват интересни неща и много напредничави инициативи.

Корнелия ще се включи в организирания благотворителен концерт на 30 март за събиране на средства за лечението на Йоан Асенов, който страда от рядко заболяване.

Тя има намерение да предложи на семейството на Йоан да се възползват от нейната терапия от разстояние, която ще извърши безвъзмездно.

„Всяко едно добро намерение, всяко насочване на енергията към излизане от състоянието на болест в посока оздравяване, е позитивно и помага за обезболяване и изцеление“, убедена е Корнелия Павлова – Прем Гулабо.

 

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-авторът

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *