ВодещиКултура

Творческите ателиета на Историческия музей в Дряново са примамливи за средношколците

Ежемесечните творчески ателиета, организирани от Исторически музей – Дряново за ученици, стават все популярни сред средношколците. Музейните уредници отдават това на факта, че усвояването на знания извън традиционната класна стая е по-интересно и вълнуващо, а елементите на пряко участие под формата на творческо занимание ангажират вниманието по-лесно и превръщат урока в запомнящо се преживяване.


На 14 март музейното ателие с тема „Освобождението на България и приносът на Дряново“ се състоя в изложбената зала на известната Икономова къща. В историческия обект е разположена експозиция, с която гостува Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“.


„Така сред фотоси, документи и художествени произведения, отразяващи военните събития в последните дни преди подписването на договорите за примирие между воюващите империи в Руско-турската война от 1877-1878 г. Учениците от VIIIа клас на СУ „Максим Райкович“ – Дряново, под ръководството на преподавателя си по история Мария Маркова, участваха в усвояването на знанията поднесени от екскурзовода Гергана Симеонова. Младежите имаха възможността с оцветяване да запомнят визията на Самарското знаме – флагът на Българското опълчение“, споделят от Исторически музей-Дряново.

Веселина АНГЕЛОВА
снимки-Венцислав Симеонов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *