ВодещиТуризъм

Проведоха обществено обсъждане на концепцията на регионалния туристически продукт „Антично наследство и съвремие“

Домакин на събитието бе Община Дряново

Община Дряново на 22 март бе домакин на Обществено обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ регионален туристически продукт „Антично наследство и съвремие“ на общините Дряново, Габрово и Трявна.

В концепцията са включени проектни идеи по три оперативни програми, които да бъдат изпълнявани с партньори от трите общини и четирима представители на неправителствения сектор.

Интегрираният подход в реализирането на тази концепция дава възможност за използване възможностите не само на Програма „Развитие на регионите“, но и на Програми „Околна среда“ и „Развитие на човешките ресурси“.

Съчетаването на инфраструктурни мерки, с мерки за превенция на промените в климата, в т.ч.почистването на речните корита и мерки за повишаване на квалификацията и създаване на нови работни места в сектор туризъм, както и такива за създаването и рекламата на нови туристически продукти и маршрути в три общини от област Габрово, позволява да бъдат постигнати основните цели на интегрираните инвестиции в сектор туризъм.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *