ВодещиОбщество

Отпускат 100 000 лева по инициативата „Красиво Дряново“ за обновяване на фасади и облагородяване на дворни пространства

Средствата от общинския бюджет са гласувани от местния парламент и са за периода 2024-2027 години

Общинският съвет в Дряново е дал съгласие Община Дряново да реализира местна инициатива „Красиво Дряново“ за период от 2024-2027 година.

Целта е да бъде стимулирано освежаването и облагородяването на фасадите и дворните пространства на жилищните сгради, частна собственост с изглед към улиците в централната част на града.

И тази година, Община Дряново ще предостави безвъзмездно на всички одобрени кандидати строителни материали и посадъчен материал за едногодишна и многогодишна растителност. Приоритетни са частните жилищни сгради в централната част на Дряново.

Всички останали разходи, свързани с обезпечаването на ремонтните дейности на сградите и облагородяването на дворните пространства са за сметка на техните собственици.

Местният парламент одобри за периода 2024-29027 година от бюджета да бъдат отпуснати 100 000 лева, с които да бъдат осигурени строителни материали-фасадна боя, грунд, варов разтвор, цимент, мрежа за шпакловка, шпакловъчна смес, блажна боя. С тях ще бъдат обновени фасадите, които са видимата от улица част на частните постройки.

Общинските съветници възложиха на кмета на Община Дряново Трифон Панчев цялостната организация, изпълнението и контрола на местна инициатива „Красиво Дряново“ за периода.

В решението на местния парламент изрично е записано, е по проекта не се предоставят материали за подобряване на енергийната ефективност на сградите.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *