ВодещиОбщество

Областната болница В Габрово с програма за набиране на кадри 

Здравното заведение привлича млади специалисти с предоставяне на работа на студентите като асистенти, съдейства за намиране на квартири

Младежите от област Габрово ще могат да се възползват от специалната програма на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ за стимулиране на студентите в специалностите „ Медицина“ и „Здравни грижи“. В рамките на програмата е предвидено заплащане на семестриалните такси и/ или стипендии на обучаващите се срещу сключване на трудов договор за работа в лечебното заведение след завършване на висше образование.

Ръководството на болницата се ангажира още с подпомагане процеса на подготовка за кандидат-студентски изпити, предоставяне на възможност за работа на студентите в летните месеци като здравни асистенти, съдействие за намиране на квартира или подсигуряване на ведомствени жилища за служителите на лечебното заведение с помощта на Община Габрово.

Програмата се представя подробно пред учениците в XI и XII клас, като до момента са проведени срещи с възпитаници на СУ „Райчо Каролев“, Национална Априловска гимназия, СУ „Максим Райкович“ – Дряново и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Срещите се провеждат в рамките на кампанията „Кариерен компас“ със съдействието на Областен управител на област с административен център Габрово и заместник областния управител Даниела Маринова.

Изпълнителният директор на МБАЛ„ Д-р Тота Венкова“ д-р Минко Михов подчерта, че професиите, свързани с медицина и здравни грижи, гарантират 100-процентова заетост на завършилите кадри. Възнагражденията на различните професии-лекар, медицинска сестра, акушерка, лаборант, рехабилитатор, кинезитерапевт- се повишават, а работните места са гарантирани. Той допълни, че лекарите и медицинските специалисти, които работят в областната болница, имат възможността да се учат от светила в медицината чрез специализации в партньорската болница O.L.V. в гр. Аалст, Белгия.

Главната сестра Радка Колева поясни, че професиите на специалистите по здравни грижи се развиват, като предоставят все повече възможности както за младите момичета, така и за младите момчета.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *