ВодещиОбщество

​​​​​Бизнесменът Нико Александров и семейството му организират благотворителен концерт в помощ на Йоан Асенов

На сцената редом с известни имена, ще пее и 7-годишната му дъщеря Даная, която е доказан музикален талант и печели престижни награди на конкурси у нас и чужбина. Фондацията на Стилиян Петров дарява 10 000 лева.

Бизнесменът Нико Александров и семейството му организират мащабен благотворителен концерт в помощ на своя съгражданин Йоан Асенов.

Алекснадров е баща на 4 деца, развива собствен бизнес и представлява Футболен отбор „Боруна“ в село Царева ливада. Той и близките му са откликнали на призива за помощ за Йоан Асенов, който страда от рядък вид сарком на фоликулярните дентритни клетки (ЕДС САРКОМ). За лечението му в Турция са необходими 90 000 евро.

Търговецът, съпругата му и дъщеря им Даная се включват редовно в такива благотворителни акции и това е петата кампания, която провеждат.

„С мои приятели подготвяме голям концерт в Дряново, който ще е на 30 март от 15 часа на стадион „Локомотив“ в Дряново. Ще се включат цяла плеяда от известни изпълнители и музиканти като Етиен Леви, Светослав Лобошки, Леон Даниел. На сцената ще излят още Стефан Илчев, Невена Пейкова, Преслава Кръстева. Ще пеят също и Симеон Славев и Елена Попова, които са участници и финалисти в „Гласът на България“, изброява Нико Александров.

Бизнесменът с благородно сърце допълва, че концертът е под егидата на 7-годишната му дъщеря Даная. Детето е доказан музикален талант и се изявява в национални и международни конкурси, на които печели престижни награди.

„Благодарение на Даная, познавам всички изпълнители, които ще подкрепят инициативата ни. Затова и концертът, който ще е в помощ на Йоан, е под надслов „Даная и приятели“. Тя самата не за първи път ще пее за такава кауза. Преди време участва в благотворителен концерт в Горна Оряховица. Още щом разбра какво събитие организираме, възкликна: „Ако трябва ще дам от събраните си пари за лечението на този човек“. Все още уточняваме участието на възпитаници от школата на вокалния педагог Аделина Колева, която обучава и Даная“, споделят Нико и съпругата му.

Те уточняват, че към благотворителната проява ще се проведе на два етапа като в проявата се включва и Община Дряново. В 15 часа идната събота пред входа на стадиона ще бъде организиран голям базар по инициатива на Общината. Вторият етап ще е музикалната изява на поканените изпълнители.

„Изказваме благодарност на кмета на община дряново Трифон Панчев и на Тодор Георгиев, председател на Общинския съвет, които откликнаха и се впуснаха в битката за Йоан заедно с нас“, заявява Нико Александров.

Освен всичко това Фондацията на футболната звезда Стилиян Петров дарява 10 000 лева за лечението на Йоан Асенов отново благодарение на приятелството на Нико Александров и известния футболист.

Преди броени дни са поставени урни във всички търговски обекти в Дряново за събиране на средства.

 

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *