ВодещиКултура

Показват картини, запечатали архитектурата и улиците на Дряново

Някои от знаковите сгради вече не съществуват и историците черпят информация за тях от платната на художниците

Историческият музей в Дряново показва картини, които са запечатали интересни сгради в града на майстор Колю Фичето. Картините са на различни художници и са рисувани по различно време. В тях е отразена архитектурата и улиците на Дряново.

„Сградите са такива, каквито са ги видели творците преди няколко десетилетия или преди няколко години. Някои от нарисуваните обекти съществуват реално и днес, други са безвъзвратно изгубени за нас. Благодарение на „репортерите“ с четка и талант, можем да добием представа за тях. Във всяка от картините обаче присъства от непреходната красота на дряновския край“, споделят от културната институция.

Музейните уредници приканват жителите и гостите на града ако не са били на посещение в музея преди и искат да се насладят на тази кратка, но интересна разходка във времето по улиците на града, да посетят залата за временни изложби на експозиция „Колю Фичето“.

„Остават броени дни, само до 5 март, в които имате възможността да разгледате „Дряново в картини от фонда на музея“, а посещението, както за всяка временна изложба тук, е безплатно. Експозицията е отворена за посещения от 8:30 до 17:30 ч. всеки ден, включително в почивните и празнични дни“, информират още от Историческия музей.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Исторически музей-Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *