ВодещиЗдраве

Терапевтът Людмила Людмилова създаде авторски метод за борба с хранителните разстройства

Тя е педагог, психолог и автор на книгите „Болестта на пеперудата“ и „Приказка за болката“

За пръв път от няколко години нямам списък с желания за Новата година. Вече не искам да се предизвиквам с нещо феноменално различно, по-скоро искам да доразвия вече започнати теми от мен, като проблемите, свързани с храненето. Много мои читатели на книгата „Болестта на пеперудата“, и клиенти ме молят да, направя нещо, и да им помогна в ежедневната битка с храненето. Това споделя Людмила Людмилова от Дряново, която педагог, психолог и автор на книгите „Болестта на пеперудата“ и „Приказка за болката“.

Тя разкрива, че започнала да работи в тази насока и да изследва зависимостта на хората от храната.

„Свидетел съм на битки, които продължават с години. Всъщност всеки ден ние правим избори, които са много трудни. Понякога не осъзнаваме, че избираме от изборите на други хора и почти никога не избираме това, което ние искаме. Никой никога не ни е учил как да заявяваме себе си и затова не сме свързани със собственото си тяло и душа. Сутрин се събуждаме в гладния свят и той ни поглъща. Забравихме, че сме биологични същества със свои часовници и ритми и започнахме да следваме чужди. Загубихме чувствата си! Дори не знаем какво е това „чувства“ , но мислим! Мислим постоянно, решаваме казуси, справяме се перфектно и всички около нас са доволни. Така е и при децата. Родителите им правят всичко за тях, а те вече не знаят какво да поискат, защото имат всичко и очите им не виждат. И така, имаме всичко, само дето душата я няма или се мъчи някъде изнемощяла“, коментира Людмила Людмилова.

Дамата допълва, че като терапевт се сблъсква с тежки случаи затлачени с години. Установила е, че хората преминават от едно хранително разстройство в друго.

„Търсят психолози, лъжат семействата си, лъжат себе си и са роби на храната“, категорична е Людмилова.

Тази година тя ще разкрие авторския си метод за борба с хранителните разстройства.

„Няма да предлагам диети, нито карти с рецепти. Ще предложа път, вървейки, по който хората да излекуват травмите си и да спечелят битката за себе си. И няма да има нужда да се закачат за храната, няма да има нужда да я боготворят, да броят калории и да се изолират от света, който се храни. Сигурна съм, че моят подход е много различен и нетрадиционен. Ще работя с хората на моето място – Розариум резиденс в дряновското село Зая, както и онлайн“, посочи Людмилова.

След дългогодишни психологически проучвания е разбрала, че няма нужда да работи в много и различни направления и, че в хранителните разстройства е силата и.

„Продължавам да работя като констелатор и да постигам невероятни резултати. Мога да заявя, че събитията са изключително разнообразни и рядко се повтарят в един и същ вид. Доволна съм, че хората, които ми се доверяват, получават порцията си чудо всеки път и си тръгват щастливи. На тези, които си купуват книгите ми обикновено пожелавам да живеят без болка, защото краткият ни живот трябва да бъде щастлив и без страдания“, казва Людмила Людмилова.

Посочва, че продължава да разпространява книгите си, като на 23 януари в библиотеката в Севлиево ще представи „Приказка за болката“.

„Пожелавам на всички смелост, за да следват мечтите си. Вяра в себе си, защото без вяра никога човек няма да има това, което иска и заслужава. Пожелавам и мечти, които да бъдат записано в календара на всеки и това е гаранция, че ще се сбъднат!“, категорична е Людмилова.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *