ВодещиНовини

Нова здравна услуга с дигитален ортопантомограф предлагат в Дряново

Агенцията за ядрено регулиране издаде лицензия за използване на източници на йонизиращи лъчения за медицински цели, с което стартира и предоставянето на нова диагностична услуга за жителите на община Дряново.

С цел разширяване на здравните услуги, както и осъвременяване на медицинската апаратура и специализиран инструментариум, с което ще се подобри диагностиката и доброто планиране на лечение на жителите на община Дряново, през 2023 г. Община Дряново закупи Дигитален ортопантомограф 2 D Pax-I SP.

Дигиталният ортопантомограф представлява апарат за прецизно и висококачествено панорамно изображение, което спомага за по-добра диагностика и добро планиране на лечението на зъбите. Открива вродени аномалии, патологични процеси, фрактури, кисти и положението им спрямо костта.

Услугата ще се предоставя в Рентгенов кабинет за дентална образна диагностика, който се намира на първи етаж в сградата на Поликлиниката в град Дряново, от „Диагностично-консултативен център 1″-Габрово.

Таксите за ползване на „образна диагностика“ с апарат за ортопантомография ще бъдат, както следва:
Пациенти, получили електронно направление от стоматолог – бланка №4 – услугата е без заплащане на такса, след подписване на договор между „ДИАГНОСТИЧНО – КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР 1“ ГАБРОВО ЕООД и НЗОК, който се очаква да бъде подписан до края на месец януари 2024 година.
Пациенти без направление – такса в размер на 25 лева.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *