ГорещиКултура

Изложба в Икономовата къща представя дейците на националноосвободителните борби

Експозицията ще бъде открита от Дора Чаушева, директор на НМ „Васил Левски”

Изложба, озаглавена „Бунтът на духа – основна сила по пътя към свободата” ще бъде открита на 1 февруари в Икономовата къща в Дряново. Експозицията представя дейците на националноосвободителните борби.

„Проявата е част от събитийния календар на Исторически музей – Дряново за отбелязване на 151 години от гибелта на Васил Левски и е организирана съвместно с Национален музей „Васил Левски“ – Карлово и ОК „Васил Левски“ – Дряново“, поясняват от Историческия музей в Дряново.

Музейните уредници допълват, че временната експозиция представя Георги Раковски, Любен Каравелов, Васил Левски, Христо Ботев, дейците на Тайния централен български комитет в Букурещ и десетките техни сподвижници, участвали в създаването на мрежата от революционни комитети.

Изложбата ще бъде открита от директора на НМ „Васил Левски” – Дора Чаушева. След откриването, в среща-разговор с гостите на събитието, тя ще представи музейни издания, посветени на Апостола.

„Бунтът на духа – основна сила по пътя към свободата” ще бъде достъпна за посещение до 28 февруари, а входът е безплатен.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *