ВодещиНовини

Две национални  гарнитури от  Българската Федерация по Хандбал са на 5-дневен лагер в Дряново

През май градът на майстор Колю Фичето ще е домакин на Национален Камп на Българската Федерация по Хандбал -„Да се срещнат най-добрите“

Две национални гарнитури от Българската Федерация по Хандбал са на 5-дневен лагер в Дряново. Това са юношите до 18 години, водени от Николай Георгиев и помощника му Йонко Вутов и младежите до 20 години със старши треньор Христо Данаилов и помощник – Иван Иванов.

Състезателите са на подготвителен лагер в Дряново и провеждат ежедневни тренировка в Спортната зала в града. За да работят с отборите в базата са и старши треньорът на мъжкия представителен отбор Илиян Василев и помощник-треньорът Светлин Димитров. Да наблюдава подготовката на гарнитурите е дошъл и Росен Добрев-президент на БФХ.

Федерацията по хандбал и преди е ползвала спортната база на Дряново.

„Пълноценно партньорство с Община Дряново и подкрепата в лицето на кмета Трифон Панчев. Отличните условия за тренировка и настаняване, както и топлото посрещане са причината  отново да сме тук“, коментираха от ръководството на БФХ.

Поканата за този лагер идва от Тодор Георгиев, Председател на Общински съвет-Дряново.

Престоят на състезателите и треньорите съвпадна с един от големите български християнски празници Йордановден и отборите присъстваха на тържествения ритуал по хвърляне на Богоявленския кръст, който се проведе до каменния мост над р. Дряновска, построен от майстор Колю Фичето.

В началото на май Дряново ще бъде домакин на Национален Камп на Българската Федерация по Хандбал – „Да се срещнат най-добрите“. В него ще участват 4 мъжки и 4 женски отбора на спортисти до 16 години.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Общиа Дряново

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *