ГорещиНовини

Дряновският Автомобилен спортен клуб „NT Racing“  провежда рали-спринт състезание 2024 в Трявна

За първи път Трявна да бъде домакин на състезание от Националния рали-спринт шампионат на България през следващата 2024 година. Тази идея обсъдиха кмета на Община Трявна и председателя на Общински съвет Трявна с представители на Автомобилен спортен клуб „NT Racing“ – Дряново на работна среща при местната власт. Тази година последното издание се проведе през месец април на територията на Община Дряново, като желанието на организаторите е следващото състезание да се реализира вече и на територията на Община Трявна.

Кметът на Община Трявна Денчо Минев приветства идеята и подчерта, че подобно събитие ще бъде изключителна атракция за града и региона и ще е нов момент в спортния календар на местната власт, който благоприятно ще допринесе за развитието на туризма тук. Своята подкрепа изрази и председателят на Общински съвет Трявна  Златка Донева-Цанева.

„Радвам се, че можем да разнообразяваме календара на Община Трявна и да включваме нови събития, които до момента не са били обсъждани, съответно и реализирани. Подобно рали състезание наистина би било атракция както за местните жители, така и за всички туристи, които ще привлече със себе си. Трявна ще има още по-голяма посещаемост, ще бъде разпознаваема като дестинация и за подобни спортни събития и не на последно място, по този начин ще подпомогнем и местния бизнес!“, подчерта по време на срещата кметът Денчо Минев и допълни, че ще бъдат търсени варианти за осъществяване на спортното събитие.

В рали-спринт състезанието през 2024 г. се очаква да се включат 35 екипажа от цялата страна.

Подходящо време за провеждане отново ще бъде края на април месец, споделиха от Автомобилен спортен клуб „NT Racing“ – Дряново и допълниха, че реализирането на подобен тип състезание включва няколко етапа, основните от които са старт и финал. В тази връзка кметът на Община Трявна изрази желанието си заключителния етап и награждаването да бъдат в Трявна.

По време на срещата бяха обсъдени още и алтернативни маршрути, които биха били подходящи за рали автомобилите в районите на Трявна – Царева Ливада, кметствата Белица и Черновръх на територията на Община Трявна.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *