ВодещиНовини

Спипаха дрогиран дряновчанин да кара АТВ без регистрационни табели

Возилото е иззето

На 25 декември, около 15:00 часа, в дряновското село Длъгня е спрян за полицейска проверка АТВ, без поставена регистрационна табела. При извършената справка е установено, че МПС-то не е регистрирано по надлежния ред. Водачът – 36-годишен жител на Дряново, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за марихуана. Мъжът е отказал кръвна проба.

Допълнително е установено, че лицето държи в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана. Возилото е иззето. По случая е  образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 345 ал.2, чл.343б ал.3 и чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

На 27 декември, около 17:35 часа, в Дряново е спрян за полицейска проверка лек автомобил “Пежо 206“, управляван от 32-годишен жител на Велико Търново. Водачът е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за марихуана. Мъжът е дал кръв за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *