ВодещиОбщество

Председателят на Общинския съвет в Дряново пожела да работи 4 часа на ден с възнаграждение 45 % от заплатата на кмета

Промяната и определянето на въпросните параметри са внесени като предложение на Тодор Георгиев и са гласувани на сесия на местния парламент

Председателят на Общинския съвет в Дряново Тодор Георгиев, известен като DJ Teddy Georgo пожела да работи 4 часа на ден с възнаграждение 45 % от заплатата на кмета на общината. Към основното месечно възнаграждение на председателя на Общинския съвет ще се изплаща по 1% за придобит трудов стаж и професионален опит за всяка прослужена година.

„Съгласно разпоредбите на чл.26 от Закона за местното самоуправление и местната администрация: „(1) Общинският съвет определя размера на възнаграждението на председателя на съвета в зависимост от определената продължителност на работното му време. Размерът на възнаграждението при намалено работно време се определя пропорционално на неговата продължителност, определена от общинския съвет.

Размерът на възнаграждението не може да надвишава 90 на сто от възнаграждението на кмета на общината. (2) Председателят на общинския съвет има всички права по трудово правоотношение освен тези, които противоречат или са несъвместими с неговото правно положение“, аргументира се Тодор Георгиев в предложението си до местния парламент.

Той е категоричен, че прави този жест, за да облекчи финансовите разходи на общината във времена на кризи и така дава пример на колегите си от местната власт.

В същото време Георгиев заявява, че това няма да е в разрез със служебните му ангажименти, които и занапред ще изпълнява стриктно. Той има сериозен опит, защото е четвърти мандат общински съветник и трети мандат Председател на ОбС-Дряново.

Предложението му беше гласувано и прието на сесия на местния парламент в четвъртък.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *