ВодещиНовини

Предлагат ръчно изработени сувенири и фермерски продукти на Коледния базар в Дряново

Ръчно изработени сувенири и фермерски продукти ще бъдат изложени на Коледния базар в Дряново. Той се организира на 22 и 23 декември от 16 до 19 часа на площад „Ларгото“.

 

В изложението ще участват пчелна ферма „Боромед“ с мед и пчелни продукти и „Семейната кухня на Краси и Николета“, които на 23 декември ще предлагат скара, греяно вино, печени тикви и ябълки.

Училищният парламент към СУ „Максим Райкович“ ще се представи с ръчно изработени коледни венци, играчки и украси, а Александра Иванова ще предлага ръчно изработени подаръци – глицеринови сапуни, соеви свещи, комплекти за козметични аксесоари изваяни от гипс. ЕТ „ДОЛИ – Милка Колева“ се включва с коледни декорации, Йорданка Иванова с домашно приготвени сладки, а ЕТ „В-Даниел Георгиев“ с понички, палачинки, сладка царевица, захарен памук и играчки.

„Морските бижута на БО“ ще представи бижута, направени от морски съкровища, събирани от бреговете на Черно море – обеци от различни миди, рапани и камъчета.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция е подготвил коледните декорации, венци и плетени артикули на потребителите от дома

От детска градина „Детелина“ ще се включат на 23 декември с коледна декорация.

По време на базара ще има кутия за дарения в подкрепа на кампанията „Да помогнем на Даниела“. Средствата са Даниела Георгиева – фелдшер и лаборант, която има нужда от лечение на лява тазобедрена става.

В петък площадът ще бъде огласен от празнична музика, а в събота ще е Коледният концерт с Дара Екимова, Клас по модерен балет към НЧ „Развитие-1869“ и Даная Александрова.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Община Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *