ГорещиНовини

Празничната програма в Дряново продължава с концерта „Разкажи ми Коледа“

Празничните събития в Дряново в седмицата преди Коледа продължават като навръх Игнажден, Общината кани жителите и гостите на града да се потопят в магията на българските народни песни и танци.

За чудното настроение ще допринесе концертът „Разкажи ми Коледа“. Песните ще бъдат изпълнени от възпитаници на народната певица и вокален педагог Ана Борисова и Вокална фолклорна формация „Божуря“, а танците- от ТС „Пендари“ към НЧ „Дряновска пробуда-2008“, с ръководител Петя Тодорова.
Събитието ще е на 20 декември, 17:30 ч, в Ритуалната зала. Организатори са Община Дряново, Сдружение „Анна-Фолкарт“ и НЧ „Дряновска пробуда-2008“.

Програмата ще продължи на 22 декември, когато ще се проведе церемонията „Спортист на годината“. Ще бъдат отличени десетте най-изявени спортисти от дряновските клубове през 2023 година. Наградени ще бъдат и тримата най-добри спортисти при хора с увреждания. Ще бъде връчен и приз „Треньор на годината“.

На 22 и на 23 декември, между 16:00 и 20:00 ч. на площад „Ларгото“ ще се проведе Коледен базар, с участието на местни производители и творци. Инициативата ще се осъществи за първи път.

На 23 декември от 17:30 ч. талантливата Дара Екимова ще пее за дряновчани. Преди нея пред публиката ще се изявят таланти от Класа за модерен балет към НЧ „Развитие-1869“ и Даная Александрова. Това ще бъде първото събитие на новата мобилна сцена, разположена на площад „Ларгото“.

На 25 декември от 11:00 ч. ще бъде дългоочакваната среща с Дядо Коледа и Снежанка. Те ще бъдат край градската коледна елха и ще децата с подаръци.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *