ВодещиОбщество

Общинa Дряново разкри безплатен телефон за сигнали, жалби и предложения от граждани

С цел подобряване на комуникацията с гражданите за осигуряване на бърз и ефективен отговор на техните нужди и запитвания, Община Дряново разкри безплатна телефонна линия за приемане на сигнали, жалби и предложения от жители на всички населени места в общината.

Освен безплатни разговори, услугата дава възможност за изпращане на електронни писма до Общинска администрация.

„Чрез безплатната услуга Free Call връзка с нас можете да осъществите всеки делничен ден от 09:00 до 17:00 часа от стационарен или мобилен телефон, която се предоставя на официалнaта интернет страница на Община Дряново https://www.dryanovo.bg/. Единственото условие за осъществяване на разговор е наличие на интернет връзка и устройство с микрофон (мобилен телефон, компютър, таблет) от страна на подателя“, съобщават от кметската управа.

От общинската администрация уточняват, че услугата е маркирана със зелена икона, изобразяваща телефонна слушалка с надпис „Безплатно обаждане“.

Тя е разположена в долния десен ъгъл на сайта. При кликване върху слушалката, обажданията се прехвърлят към телефонна централа. При всяка осъществена връзка се изписва географската локация, откъдето е осъществено обаждането, като по този начин се предотвратяват злоупотреби и подаване на неверни сигнали.

„Електронните писма до Общинската администрация могат да се изпратят като за целта се натиска друга икона, която е в син цвят и изобразява пощенски плик с надпис „Пиши ни“. Всяко съобщение се въвежда с входящ номер в системата“, посочват още от Община Дряново.

Услугата Free Call е достъпна за целия свят. Тя е съобразена с работното време на Община Дряново, като е активна за обаждания в часовия диапазон от 09:00 до 17:00 часа, а през останалата част от денонощието могат да се изпращат единствено електронни съобщения.

„Свържете се с нас, ако искате да подадете сигнали за проблеми, свързани с инфраструктурата, жалби относно предоставянето на обществени услуги, както и ако искате да споделите с нас свои предложения и мнения“, апелират от ръководството на Община Дряново.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *