ВодещиКултура

Научната библиотека на Историческия музей в Дряново е обогатена с книги за Апостола на свободата

Дарението е от Георги Цветков, председател на Общинския комитет „Васил Левски“ в града

В дух на взаимност Исторически музей-Дряново традиционно съвместява някои от своите събития с други музеи, галерии, училища, читалища и неправителствени организации с просветна и културоопазваща мисия. Това заявяват от културната институция.

„Общите цели и предизвикателствата на времето, в което живеем, превръщат Общински комитет „Васил Левски“ – Дряново в един от нашите най-верни и равностойни партньори“, подчертават музейните уредници.

Те допълват, че неговият председател – Георги Цветков, от четвърт век дарява на научната ни библиотека годишници и юбилейни вестници – издания на Общобългарски комитет „Васил Левски“.

„В настоящата година, когато отбелязахме 150 лета от гибелта на Апостола, дарението, което Цветков направи за нас, е особено ценно. Освен обичайните периодични издания, то включва и 23 книги с научно и художествено съдържание, свързани с живота и дейността или посветени на Васил Левски“, информират от Историческия музей в Дряново.

По волята на дарителя книгите вече са част от научната библиотека на музея и са достъпни за ползване от специалисти и граждани.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-Исторически музей-Дряново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *