ВодещиОбщество

Кампанията „Коледа в Глушка“ събра над 200 килограма кучешка храна

Акцията за питомците от приюта в дряновското село бе организирана от Община Трявна

За трета поредна година благотворителната кампания на Община Трявна „Коледа в Глушка“ успя да събере над 200 килограма кучешка храна и да обедини малки и големи в помощ на четириногите ни приятели от приюта за безстопанствени животни в дряновското село Глушка.

„Най-инициативни, и тази година, бяха децата от двете детски градини в Трявна – ДГ „Калина“ и ДГ „Светлина“. Малчуганите старателно бяха подредили своите пакети с кучешка храна, консерви и лакомства, които предварително бяха донесли в детските заведения със своите родители“, споделиха от ръководството на Община Трявна, което изказва своите искрени благодарности на всички дарители, които са се отзовали на призива.

Кампанията подкрепиха и възпитаниците от Основно училище „Проф. Пенчо Н. Райков“ в Трявна, които също бяха събрали значително количество пакетирана кучешка храна.

Вълна от съпричастност не липсваше и сред местните жители, които за трета поредна година отново подадоха ръка на животните в приюта. Десетки дарения бяха събрани от трите търговски обекта, които традиционно се включват в акцията – Магазин „БГ Фишинг“, зоомагазин „Лънчи“ и зоомагазин „Рокси“.

По инициатива на собствениците на зоомагазин „Рокси“ бе поставена дарителска кутия, която бе отворена след приключване на „Коледа в Глушка“. Събраната сума от 183,45 лв. бе описана в присъствието на Юлияна Цанева – специалист „Връзки с обществеността“ към Община Трявна, Даниел Николаев – изпълнител „Домакин-снабдител“ към Община Трявна и Велина Бонева – представител на търговския обект. Средствата бяха използвани веднага за закупуването на суха храна и консерви за животните.

Даренията вече са предоставени на място в приюта „Улични сърца“ в село Глушка. Екипът на „Street Hearts BG“ също изказват своите благодарности към всички включили се с пожелания за светли и щастливи празници.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *