ГорещиНовини

Осем машини и допълнително оборудвана техника се включиха в снегопочистването на община Дряново

Снегопочистващите машини са тръгнали в неделя сутринта от Трявна в 3.30 ч, но поради падналите на пътя дървета са влезли в Дряново около 6.30 ч. Във всяка машина има по още един човек с резачка, за да се действа възможно най-бързо.

„Снегопочистването върви според Аварийния план. Три машини чистят града, като първо се обработват участъците, където е наложително да има условия за преминаването на автомобили.

Това са достъпите до Енерго , ВиК, болница, училища, социални домове, главните улици на града, по-малките улици и селата. Община Дряново работи с целия си капацитет. В действие са пуснати и резервни машини, на които са монтирани гребла и тръгват по обекти“, увериха от кметската управа.

Сформирани са два екипа за премахване на дървета,  eдин от „Чисто Дряново“ и един на пътната служба.

Част от машините са позиционирани по селата. В Царева ливада и Ганчовец има по една машина и те непрекъснато чистят. По пътищата за Скалско и Янтра има паднали дървета, дотам е стигнала машина, но се е върнала. Пътят за Гостилица  е затворен. Машини чистят трасетата към селата Маноя, Соколово, Керека. Главният път Маноя – Керека вече е почистен.

Работи се основно по отстраняване на падналите дървета по републиканския път за Гостилица, Славейково, Скалско, Янтра и по пътя за Караиванца, за да се осигури достъп до тези села.

От ранните часове на деня всички екипи на ЕРП Север в Дряново работят по отстраняване на аварии. Снегопочистващите машини са им помогнали за осигуряването на достъп до съораженията и за премахване на паднали дървета.

„Скоро ще бъдат отстранени авариите по далекопроводите захранващи града“, коментираха  от ЕРП Север.

Екипите ще работят без прекъсване до ликвидиране на всички повреди.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *